måndag 13 september 2010

Kantarelltoast

Nu är det höst! I lördags var jag och mamma ute i skogen för att plocka lite svamp. Det var jättetrevligt och vi hittade faktiskt en del kantareller så jag kunde förvälla lite och göra en kantarelltoast ikväll. Nyckelordet till denna toast, förutom kantareller, är smör!

Skulle gärna velat ha lite persilja att garnerat med, men frysen var tom på den varan. Det gjorde ändå inte så mycket då toasten ändå inte fanns kvar så länge att beundra.

Recept, 2 kantarelltoasts

4 skivor formfranska, utan kanter
ca 1/2 liter kantareller
Smör till stekning
Ev persilja till garnering

Smörstek kantarellerna försiktigt. Stek även brödskivorna i lite smör på båda sidor så de blir fint gyllenbruna. Om man vill kan man ha i en liten skvätt grädde i kantarellena och låta koka ihop lite. Lägg upp på brödet och lägg på en skiva till som lock. Fixera med en tandpetare om det blir lite vingligt. Garnera eller låt bli, smaken är som baken!

Brödet kan vändas i smöret och spadet som blir kvar efter de stekta kantarellerna för att få lite mer smak.

3 kommentarer:

  1. Ser gott ut, blev det någon över ;-)

    SvaraRadera
  2. Vi ska plocka mer svamp, gott att ha i frysen till vintern.

    SvaraRadera