torsdag 9 september 2010

Kyckling under ost och persiljetäcke

Det här är en maträtt som är perfekt att laga om man inte har tid att vakta middagen på spisen och inte har mer tid är ca en halvtimme. Den är superenkel att göra och kräver inte allt för många ingredienser heller, men är jättegod! Inte så kryddstark dock så den passar bra för barn t.ex. Till kycklingen serverade jag ärtor och fullkornsbulgur. Har man inte tid eller lust att vakta bulguren när den kokar så kan man göra couscous som bara kräver kokande vatten (vattenkokare?) och sedan 5 minuter på en underlägg för att bli klart.


Recept, 4 portioner

2-3 kycklingfiléer
2 dl cremefraiche
2-3 dl riven ost
1/2 dl hackad persilja
Salt/peppar
(Jag hade även i en halv burk Creme Bonjour vitlöksost)

Dela kycklingfiléerna på bredden så du får 4 plattare filéer, dela sedan filéerna på mitten så du får 8 "strimlor". Lägg i en lätt smörad ugnssäker form och salta/peppra. Blanda cremefraichen, osten och persiljan i en bunke (samt vitlöksosten). Lägg blandningen på kycklingen som ett täcke och sätt in i ugnen i ca 20 minuter i ca 225 grader. Under tiden kokas bulgur/couscous/potatis. Koka upp vatten i en vattenkokare och häll över frysta ärtor i en kastrull. Låt stå en liten stund (kräver ingen spis eller tid).


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar