Idag blev det lasagne till middag. Lasagne är jättegott men inget man slänger ihop på en kvart direkt. Har man överbliven köttfärssås från en annan dag så är det perfekt att göra lasagne! Jag gjorde dock allt från början idag.
Recept, 6 portioner
Pastaplattor, färska eller torkade
Köttfärssåsen (krydda som du vill!)
ca 400-600 gram köttfärs
1 paket bacon
1 gul lök, hackad
2 vitlöksklyftor, krossade
500 gram krossade tomater
1 liten burk oliver
4 champinjoner, skivade
1/2 tsk sambal oelek
Oregano/Basilika
Ostsås
5 dl mjölk
3 dl riven ost
Mjöl till redning
Stek köttfärsen och baconet i separata stekpannor. Blanda de två och rör ner resten av ingredienserna. Låt stå och puttra medan du gör ostsåsen; Värm mjölken i en kastrull. Innan mjölken är så varm att den kokat blandar du ner osten som får smälta under omrörning (viktigt!). Red av så såsen tjocknar. Häll lite av ostsåsen i en ugnssäker form och täck botten med pastaplattorna. Lägg på köttfärssås och häll över lite ostsås. Lägg på pastaplattor och upprepa tills sista lagret med pastaplattor som du endast täcker med ostsås och lite riven ost som ger lasagnen en fin yta. Garnera gärna med en kvist basilika eller liknande.
Dag två har lasagnen "satt sig" lite, vilket gör att den inte glider isär lika lätt och som all annan mat smakar det nästa bättre dag två också.
Visst är det lite märkligt att så mycket mat smakar bättre dag två?
SvaraRadera