När man känner sig pysslig och chokladsugen på en gång kan man passa på att göra sitt eget chokladgodis. (lite juligt) Det är enkelt och väldigt mättande, man behöver alltså inte äta så mycket av det men kan ändå få känna sig nöjd. Receptet är från en av kokböckerna jag har här hemma, där heter det faktiskt "studentgodis", lite passande ändå.
Jag höftar receptet lite, men ungefär blir det:
300 gram choklad (200 gram blockchoklad + 100 gram 70% "finare" choklad)
50 gram russin
150 gram hasselnötter och mandlar (blanda som du vill!)
1/2 dl flytande honung
Hacka hasselnötterna och mandlarna. Blanda med russinen. Smält chokladen i vattenbad eller på låg värme i kastrull. Blanda ner honungen först och sedan nötblandningen. Bre sedan ut smeten i en form. Jag använde en låg och bred plastlåda.
Det blir ca 20 bitar. Jag rekommenderar att bitarna skärs precis innan allt har stelnat, annars blir det väldigt hårt och svårt. Smeten stelnar på ca en timme.
Vill smaka, du bor för långt bort!
SvaraRadera