Det blev som sagt en hel del köttfärslimpa igår som räckte till middag även idag. För omväxlings skull gjorde jag istället för kokt potatis egna pomfrites i ugn och istället för kantarellsåsen gjorde jag egen bearnaisesås.
Receptet på bearnaisesåsen har gjorts om lite, nu ser det ut såhär:
2 portioner
3 msk vatten
1 msk vitvinsvinäger
5-10 vitpepparkorn, krossade
1,5 schalottenlök, finhackad
2 äggulor
150 gram smör
Dragon
Körvel
Blanda vatten, ättika/vinäger, vitpeppar och lök. Koka tills vätskan reducerats till hälften. Sila bort löken och peppar men behåll vätskan. Vispa i äggulorna och klicka i smöret under omrörning och låg värme. Krydda med dragon och körvel.
Det gäller att vara försiktig med värmen från plattan, men inte fega ut så såsen blir för rinnig.
Beasåsen ser helt yum ut! Du måste lära mig! :)
SvaraRaderaOm din mamma lär mig laga dom där "citronerna" så lär jag dig göra bea! =) Matlagningskurs i jul? =)
SvaraRadera