söndag 9 maj 2010

Älgwok!

Ikväll lagade jag en wok gjord på grönsaker och älg (bogstek). Den blev jättegod och perfekt kryddad. Eftersom woken fick stå och sjuda ett tag med köttet i så blev det riktigt mört och gott.


Recept, 4 portioner

200 g bogstek, älg
1 påse med frysta wokgrönsaker
1 gul lök
3 vitlöksklyftor, hackade
1 liten burk kokosmjölk
Några droppar soja
Salt
Peppar/citronpeppar
1 grönsaksbuljongtärning
2 paket nudlar

Strimla köttet och låt det bryna i en stekpanna. Krydda.

Tina och fräs grönsakerna i en wokpanna/större panna. Lägg i all hackad lök.

Häll i kokosmjölken, sojan, buljongtärningen samt salt/peppar. Lägg även i köttet som är färdigbrynt. Låt sjuda.

Om det är gott om vätska i woken kan man koka nudlarna redan i woken, annars går det bra att koka i en separat katrull och sedan lägga i (som jag gjorde idag).

Lägg upp på tallrik och servera med sweet chilisås för den som gillar det lite mer kryddstarkt.
En bit bröd passar ganska bra till en sån här wok, det ger lite mer tuggmotstånd och tyngd i magen.

1 kommentar:

  1. Ser jättegott ut, ska prova med kokosmjölk nästa gång, det brukar vi inte ha. Citron peppar lät spännande också.

    SvaraRadera