Jag fick en hel lax av min far och mor för ett tag sen, jag gjorde då hel lax i ugn. Det blev jättegott, mycket godare än portionsfiléerna av lax som man köper i frysdisken. Till det hade jag kokt potatis, broccoli och kall romsås.
Recept
Hel lax/En laxsida
Citron
Dill
Salt/peppar
Potatis
Broccoli
Cremefraische
Rom (kaviar)
Sätt ugnen på 175-200 grader. Skär upp laxen om det behövs för att komma åt att krydda (hel lax). Pressa citronsaft över samt krydda med dill och salt/peppar. Lägg laxen med skinnsidan ner i en ugnssäker form (om det bara är en laxsida annars spelar det ingen roll för då är båda sidor skinnsidor). Stek i ugnen tills man ser att skinnet har börjat lossna från laxen, ca 25-50 minuter beroende på ugn, temperatur och storlek på fisken.
Recept
Hel lax/En laxsida
Citron
Dill
Salt/peppar
Potatis
Broccoli
Cremefraische
Rom (kaviar)
Sätt ugnen på 175-200 grader. Skär upp laxen om det behövs för att komma åt att krydda (hel lax). Pressa citronsaft över samt krydda med dill och salt/peppar. Lägg laxen med skinnsidan ner i en ugnssäker form (om det bara är en laxsida annars spelar det ingen roll för då är båda sidor skinnsidor). Stek i ugnen tills man ser att skinnet har börjat lossna från laxen, ca 25-50 minuter beroende på ugn, temperatur och storlek på fisken.
Direkt från ugnen.
På tallriken.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar