Nu har det blivit kyckling två dagar i rad. Igår gjorde vi en riktig latmiddag, vi köpte färdiggrillad kyckling och potatissallad. Eftersom det blev potatissallad över så blev det även kyckling idag, fast i form av kycklingspett.
Recept kyckling, 2 portioner
2 kycklingfiléer
3 msk Sweet chili sås
1 tsk soja
2 vitlöksklyftor
2 msk olivolja
Salt/peppar
Skär kycklingfiléerna i bitar. Blanda marinaden (vitlöken ska pressas) i en bunke eller påse och lägg ner kycklingbitarna så de får dra (minst 15 minuter, gärna över natten). Trä på spett och grilla. Har man ingen grill så kan man göra som jag, lägg spetten över en folietäckt ugnsform och "grilla" i ugnen på 225 grader i ca 25 minuter. Servera med potatis(sallad) och grönsaker.
Till salladen hade jag en enkel dressing av olivolja, balsamvinäger och lite citronpeppar.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar